Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
Almanya Ermenistan, Hırvatistan, Türkiye ve Ukrayna'yı "yüksek riskli bölgeler" olarak kabul edecek!/09.04.2021

Almanya Kefil Kuruluşundan alınan bir bilgide; Alman Corona Einreise VO kurumunun, 11 Nisan 2021 Pazar günü saat 00: 00'dan itibaren Ermenistan, Hırvatistan, Türkiye ve Ukrayna'yı yüksek riskli bölgeler olarak kabul edeceğini belirttiği belirtilmektedir. İlgili karar 9 Nisan 2021 tarihinde saat 12: 00'de RKI tarafından yayınlanmıştır. Konu hakkındaki bilgilere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

Almanya Kefil Kuruluşundan alınan bir bilgide; Alman Corona Einreise VO kurumuna göre 11 Nisan 2021 Pazar günü saat 00: 00'dan itibaren Ermenistan, Hırvatistan, Türkiye ve Ukrayna'nın  “yüksek riskli bölgeler” olarak kabul edileceği belirtilmektedir.

İlgili karar 9 Nisan 2021 tarihinde saat 12: 00'de RKI tarafından yayınlanmıştır.

Kayıt zorunluluğu: 

Almanya'ya girişten önceki son 10 gün içinde Almanya dışındaki yüksek riskli bölgeler de kalmış kişiler için https://www.einreiseanmeldung.de web sitesi üzerinden kayıt yaptırma zorunluluğu vardır.

Kamyon sürücüleri için bu kayıt zorunluluğunun bir istisnası yoktur. Ancak, kayıt olma yükümlülüğünün, herkes için, yüksek riskli alan da sadece kalış olmaksızın geçildiyse istisnası vardır.  

Kayıt zorunluysa, ancak teknik ekipman eksikliği veya teknik arızalar nedeniyle dijital giriş kaydı mümkün değilse, girişte örnek forma göre tam olarak doldurulmuş bir ikame bildirimi yapılmalıdır. (https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/merkblatt-dea.html farklı dillerde örnekler vardır) 

 

Test zorunluluğu: 

 

Almanya'ya girişten önceki son 10 gün içinde yüksek riskli bir bölgede kalmış kişiler, Almanya'ya girmeden önce bir COVID-19 testinden (PCR testi veya DSÖ kriterlerine göre  hızlı test) geçmeli ve talep üzerine yetkili makamlara sunmalıdır.

Kamyon şoförleri 72 saatin altındaki kalışlarda bu şarttan muaftır. 72 saatin üzerindeki konaklamalarda, sürücülerin Almanya'ya girmeden önce bir COVID-19 testinden geçmeleri gerekmektedir.  

Bilgilerini ve gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla,

TOBB

TIR İşlemleri Müdürlüğü