Azerbaycan'da TIR Eleketronik Ön Beyan Zorunluluğu/28.01.2019

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU)'nden alınan 25.01.2019 tarihli yazıda, Azerbaycan Cumhuriyeti Sürekli Temsilciliği'nden alınan bilgiye göre 01.02.2019 tarihi itibariyle tüm taşımaların, Azerbaycan Cumhuriyeti gümrük bölgesine girişi öncesinde ilgili giriş idaresine elektronik ön beyanda bulunmasının zorunlu hale getirileceği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, IRU TIR EPD Sisteminin (elektronik özet ön beyan sistemi) Azerbaycan Cumhuriyeti gümrük makamlarının şartlarına tam olarak uygun olduğu ve Azerbaycan Cumhuriyeti'ne yapılan taşımalarda kullanılabileceği belirtilmektedir.