Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
Birleşik Krallıklarda Zorunlu EORI Uygulaması Hakkında/20.11.2020

Karayolu taşımacılığı sektöründeki gelişmelere istinaden Birleşik Krallıklardan alınan bilgiye göre 01.01.2021 tarihi itibariyle Birleşik Krallıklar (İngiltere, İskoçya ve Galler) ve Kuzey İrlanda nezdinde yapılacak ithalat ve ihracat taşımaları için Avrupa Birliği (AB)'nden bağımsız bir Ekonomik Operatör Kayıt Tanımlama Sistemi (EORI) uygulamasının zorunlu hale geleceği bildirilmektedir. Ayrıntılı bilgiye haberimizin detaylarından ulaşılabilmektedir.

Birleşik Krallıklar'dan alınan bilgide; Brexit anlaşması nedeniyle 01.01.2021 tarihi itibariyle Birleşik Krallıklar (İngiltere, İskoçya ve Galler) ve Kuzey İrlanda nezdinde yapılacak olan ithalat ve ihracat taşımaları için Avrupa Birliği (AB)'nden bağımsız bir Ekonomik Operatör Kayıt Tanımlama Sistemi (EORI) uygulamasının zorunlu hale geleceği bildirilmektedir. Ayrıca, Birleşik Krallık AB üyesi devlet dışı konumunda olacağından, gümrük işlemlerine dair farklı kuralların da yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Bu çerçevede; Birleşik Krallıklar'da zorunlu hale gelecek olan EORI uygulamasında AB'ye/AB'den veya AB dışı ülkelere/ülkelerden yapılacak tüm taşımalar için EORI numarası alma zorunluluğu bulunmakta olup söz konusu numaraya sahip olmayan taşımacıların bu sebeple maliyetlerinin artabileceği ve taşımacıların bazı gecikmeler yaşayabileceği öngörülmektedir. Ek olarak yeni ve zorunlu uygulamadan EORI numarası almanın bir hafta sürebileceği düşünülmekte olup nakliyecilerin problem yaşamamaları açısından zamanı iyi organize etmeleri tavsiye edilmektedir. Birleşik Krallıklara özel olan EORI numarasının GB kodu ile başlaması gerekmektedir. 

Söz konusu uygulamanın detaylarına https://www.gov.uk/eori internet adresinden ulaşılabilmektedir. 

Brexit ile ilgili taşımacılık sektörünü ilgilendiren hususlar Birliğimizce yakinen takip edilmekte olup yeni gelişmeler gerçekleştikçe nakliyecilerimiz en kısa sürede bilgilendirilecektir