Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
eTIR Sistemi Yasal Zemini Oluşturuldu/11.06.2021

TIR Sisteminin elektronikleşmesinin (eTIR) hukuki zeminini oluşturan TIR Sözleşmesinin 11 no.lu eki yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle beraber, eşyalar, TIR sisteminin gümrük garantisi altında, kağıt TIR Karnesi olmadan elektronik ortamda oluşturulan eTIR beyanıyla taşınabilecektir. Dijitalleşme için oluşturulan yasal çerçeve küresel çok modlu taşımacılık ve ticaret için TIR Sistemi avantajlarını güçlendirecek ve genişletecektir.

TIR Sisteminin elektronikleşmesinin (eTIR) hukuki zeminini oluşturan TIR Sözleşmesinin 11 no.lu eki yürürlüğe girdi. 

Bu değişiklikle beraber, eşyalar, TIR sisteminin gümrük garantisi altında, kağıt TIR Karnesi olmadan elektronik ortamda oluşturulan eTIR beyanıyla taşınabilecektir. 

Dijitalleşme için oluşturulan yasal çerçeve küresel çok modlu ticaret için TIR Sistemi avantajlarını güçlendirecek ve genişletecektir.

TIR Sisteminin elektronikleşmesinin (eTIR) hukuki zeminini oluşturan TIR Sözleşmesi Ek-11'in yürürlüğe girmesi nedeniyle 25.05.2021 tarihinde düzenlenen kutlama törenine Birlik Başkan Yardımcısı Tamer KIRAN katıldı. 

TOBB adına TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer KIRAN'ın katıldığı tören vesilesiyle, TOBB'un Türkiye-İran eTIR Pilot Projesine verdiği destek ve katılımı ile en önemli temel taşını oluşturduğu eTIR sistemine istekli ülkeler ile Türkiye arasında dijital TIR koridorları oluşturulmasının temellerinin atıldığı vurgulandı. Ayrıca, elektronik taşıma ve ticaretin artık tercihli değil zaruri gereklilik olduğu belirtilerek, bu adımların daha birçok perspektifi sektörün menfaatine geliştireceği bildirildi.