Hindistan TIR İşlemlerine Başlıyor/31.07.2018

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinden (IRU) alınan 30.07.2018 tarihli yazıda, Hindistan'da 15.08.2018 tarihinden itibaren TIR Sisteminde Kefil ve Garantör Kuruluş olarak Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu'nun (FICCI/096) TIR Karne işlemleri için yetkilendirildiği bildirilmektedir.

TIR Sözleşmesine taraf olan Hindistan gümrük sahasında, TIR Karneleri kapsamında taşıma yapılabilecektir. Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu’nun sisteme dahil olmasıyla, TIR Sözleşmesini uygulayan ülke sayısı 62 olmuştur.

TIR Karnelerinin Kefil Kuruluş kaşesi ile Hindistan Gümrük mühürleri örnekleri ve TIR Karne işlemlerinin gerçekleştirileceği Hindistan gümrüklerinin listesine buradan ulaşılabilir.