Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
Özbekistan ve Kazakistan arasında Türk Konseyi çerçevesinde eTIR pilot projesi başlatıldı/19.11.2020

Türk Konseyi çerçevesinde Özbekistan ve Kazakistan arasında eTIR pilot projesinin açılış töreni, her iki ülkenin Gümrük İdareleri ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) işbirliğiyle 17 Kasım 2020 tarihinde Özbekistan'da gerçekleştirildi.

Etkinliğe Türk Konseyi, Özbekistan ve Kazakistan'ın gümrük idareleri, ulaştırma bakanlıkları temsilcilerinin yanı sıra uluslararası karayolu taşımacılığı dernekleri ve IRU da katıldı.
"eTIR", malların taşınması sisteminin dijitalleştirilmesini amaçlamakta ve konteynerlerin sınırda gümrük kontrol işlemlerine tabi tutulmadan kargo taşımasına olanak tanımaktadır.
Uluslararası yük taşımacılığında hem gümrük makamlarının hem de kargo taşıyıcılarının işini önemli ölçüde kolaylaştıracak, operasyonel maliyetleri düşürecek, nakliyeyi ve taşımayı hızlandıracak, gerçek zamanlı çalışan güvenilir bir uluslararası elektronik veri tabanının varlığı nedeniyle daha güvenli olan eTIR projesi önemini korumaktadır.

Toplantı sırasında eTIR pilot projesine Örgütün diğer Üye ve Gözlemci Devletlerinin de dahi olmasıyla projenin katılım çerçevesinin genişletilmesinin gerekliliği ifade edilmiştir.