Rusya Federasyonu Verkhny Lars Sınır Geçişlerinde altyapı çalışmaları nedeniyle peron sayısının azaltılması/17.02.2023

13 Mart 2023 ile 23 Mayıs 2023 tarihleri arasında Verkhny Lars kontrol noktasında yük taşıyan araçların yönlendirildiği peron sayısı 11'den 6'ya indirilecektir.

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinden (IRU) alınan 17/02/2022 tarihli bir epostada Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak olan altyapı çalışmaları nedeniyle, 13 Mart 2023 tarihi itibariyle Verkhny Lars kontrol noktasında yük taşıyan araçların yönlendirildiği peron sayısının 11’den 6’ya indirileceği bildirilmektedir. Aynı epostada ayrıca bu uygulamanın 23/05/2023 tarihine kadar geçerli olacağı belirtilmektedir.

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan duyurunun İngilizce ve Rusça metinleri ektedir. Söz konusu tarih aralıklarında Rusya Federasyonu Verkhny Lars sınır geçişlerinde yaşanması muhtemel yoğunluk nedeniyle iş planlamalarında göz önünde bulundurulmasında yarar görülmektedir.

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı duyurusunun Rusça ve İngilizce tercümesine burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.