Rusya Federasyonu'nun Koronavirüs Salgını ile ilgili aldığı önlemleri genişletti!/18.03.2020

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU)'nden alınan 18.03.2020 tarihli bilgide, Rusya Federasyonu'nun Koronavirüs Salgını ile ilgili aldığı önlemleri genişlettiği bildirilmektedir. 18.03.2020 saat 00:00'dan 01.05.2020 saat 00:00'a kadar geçerli olan uygulamada; yabancı uyruklu vatandaşlar ile vatansızların Rusya Federasyonu'na girişi yasaklanmıştır. Kapsam dışı kişi ve meslek grupları haberimizin detayında yer almaktadır.

Ülkeye giriş kısıtlamaları aşağıdakiler için geçerli değildir:

-uluslararası yol sürücüleri,

-uçak, gemi/tekne ve uluslararası demir yolu trenleri mürettebatı,

-resmi delegasyon üyeleri,

-yakın akrabalarının vefatından kaynaklı diplomatik, hizmet ya da özel durum vizeleri olan kişiler,

-Rusya Federasyonu'nda daimi oturma iznine sahip ya da hava yolları ile yurtdışı seyahatinde bulunanlar.