Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
Sayısal Takograf Veri Gönderme ve Saklama Yükümlülüğüyle İlgili Bilgilendirme!/24.02.2021

21.11.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 40. maddesinin 31. fıkrasında yapılan değişikliğe göre; yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri "takograf.tobb.org.tr" adresine yüklememeleri durumunda uygulanacak cezai müeyyideler, taşımacıların gerekli hazırlıkları tamamlayabilmesini teminen 01/01/2024 tarihine kadar ertelenmiştir. Konu hakkındaki detay bilgilere haberimizin detaylarından ulaşılabilmektedir. Bilgilerinize sunarız.

21.11.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 40. maddesinin 31. fıkrasında yapılan değişikliğe göre; yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri "takograf.tobb.org.tr" adresine yüklememeleri durumunda uygulanacak cezai müeyyideler, taşımacıların gerekli hazırlıkları tamamlayabilmesini teminen 01/01/2024 tarihine kadar ertelenmiştir.

Bununla birlikte, "Sayısal Takograf Veri Analizi" projesi kapsamında "takograf.tobb.org.tr" adresine veri yüklemeleri devam etmektedir. Ayrıca, uluslararası taşıma yapan firmalar için "Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR)" ile yurt içi taşıma yapan firmalar için Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde takografa ilişkin yükümlülükler devam etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.