Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
TIR Karnesi Hizmet Ücretleri Güncellendi!/07.06.2021

Uluslararası karayolu taşımacılığı yapan firmalarımıza dağıtılan TIR Karneleri, dönemler halinde Birliğimizce IRU' dan ithal edilmekte ve yetkilendirilen Odalarımıza gönderilmektedir. Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği(IRU) tarafından, 2020 yılı sonunda 2021 yılı başından itibaren uygulanmak üzere TIR Karnesi baz fiyatlarında artışa gidilmiş olmasına rağmen, IRU tarafından yapılan bu artış, 2021 yılı Ocak ayı içerisinde Birliğimizce gerçekleştirilen ithalat sonrasında TIR Karnesi dağıtım hizmet ücretlerine yansıtılmamıştır. Bu defa, Birliğimizce 26.05.2021 tarihinde yeni bir ithalat gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen ithalat sonucunda, döviz artışlarının yarattığı ilave maliyetin sürmesi üzerine fiyat istikrarı sağlanması amacıyla Birliğimizce TIR Karnelerinin dağıtımı için Birlik ile Oda hizmet ücretleri 07/06/2021 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere yeniden belirlenmiştir. Bilgilerinizi arz ederiz.

Uluslararası karayolu taşımacılığı yapan firmalarımıza dağıtılan TIR Karneleri, dönemler halinde Birliğimizce IRU' dan ithal edilmekte ve yetkilendirilen Odalarımıza gönderilmektedir.

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği(IRU) tarafından, 2020 yılı sonunda 2021 yılı başından itibaren uygulanmak üzere TIR Karnesi baz fiyatlarında artışa gidilmiş olmasına rağmen, IRU tarafından yapılan bu artış, 2021 yılı Ocak ayı içerisinde Birliğimizce gerçekleştirilen ithalat sonrasında TIR Karnesi dağıtım hizmet ücretlerine yansıtılmamıştır. Bu defa, Birliğimizce 26.05.2021 tarihinde yeni bir ithalat gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen ithalat
sonucunda, döviz artışlarının yarattığı ilave maliyetin sürmesi üzerine fiyat istikrarı sağlanması amacıyla Birliğimizce TIR Karnelerinin dağıtımı için Birlik ile Oda hizmet ücretleri 07/06/2021 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere  aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

Karne Cinsi Birlik Hizmet
Ücreti(TL)
Oda Hizmet Ücreti(TL) Nihai Hizmet
Ücreti(TL)
6 yapraklı 335,- 15,- 350,-
14 yapraklı 665.- 20,- 685,-

Bilgilerinize sunarız.