Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
TIREPD Uygulaması ile Taşımacılarımızın İş Ağı Genişliyor!/19.02.2021

Taşımacılık sektörünün günlük faaliyetlerini kolaylaştırmak için IRU, TIR-EPD uygulaması üzerinden yeni bir çözüm ve ilave katkılar sağlayabilecek bir ek hizmet geliştirmiştir. Bu özellik, güvenilirlikleri hem ulusal kefil kuruluşlarca hem de ulusal gümrük makamlarınca teyit edilmiş ve TIR tezkiyesi verilerek onaylanmış TIR Karne Hamillerini potansiyel ortaklarına görünür kılmak ve böylece onlara daha fazla iş sağlama imkanı için tasarlanmıştır. Konu hakkında ayrıntılı bilgilere haberimizin detaylarından ulaşılabilmektedir.

TIR sisteminin her geçen gün artan coğrafi kapsamı doğrultusunda IRU düzenli olarak üyelerinden, taşımacı firmalardan, taşıma işi organize eden forwarder şirketlerden ve en önemlisi ihracatçılar gibi taşıma hizmeti almak isteyen üçüncü taraflardan, doğru ve güvenilir nakliyeci bilgisi talepleri ile karşılaşmaktadır.

Bu tür talepler ise beraberinde aşağıdaki sonuçları doğurmaktadır:

  • Yeni ülkelerin TIR'a katılması ve yeni TIR koridorlarının açılması.
  • Araç değiştirilmesini ve sınırdan geçildiğinde mürettebatın değiştirilmesini gerektiren salgına karşı alınan önlemler doğrultusunda hareket kabiliyetinin arttırılması.
  • Tedarik zincirlerinin jeopolitik gelişmelere göre ayarlanması (örneğin Brexit).

Bu ihtiyaca cevap olarak ve taşımacılık sektörünün günlük faaliyetlerini kolaylaştırmak için IRU, TIR-EPD uygulaması üzerinden yeni bir çözüm ve ilave katkılar sağlayabilecek bir ek hizmet geliştirmiştir. Bu özellik, güvenilirlikleri hem ulusal kefil kuruluşlarca hem de ulusal gümrük makamlarınca teyit edilmiş ve TIR tezkiyesi verilerek onaylanmış TIR Karne Hamillerini potansiyel ortaklarına görünür kılmak ve böylece onlara daha fazla iş sağlama imkanı için tasarlanmıştır.

Ayrıca bu durum, nakliye firmalarının COVID-19 salgını nedeniyle finansal olarak sıkıntı çektiği bir zamanda özellikle önem taşımaktadır. Konu hakkında hazırlanan detay metne buradan ulaşılabilmektedir.