TOBB TIR Komitesi Ticaret Bakan Yardımcısı Sn.Rıza Tuna TURAGAY'ı ziyaret etti/01.04.2019

Birliğimiz modern lojistik anlayışı çerçevesinde TIR Sisteminin ülkemizde idaresini gerçekleştirmektedir. Lojistik sektörünün gelişimi ve önündeki engellerin kaldırılması amacıyla Birlik Başkan Yardımcımız Sn.Tamer KIRAN, Oda temsilcileri, sektör temsilcileri ve Birliğimiz temsilcilerinden oluşan TOBB TIR Komitesi Sn.Rıza Tuna TURAGAY'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette, TIR Sistemi garantisinin demiryolu taşımalarında geçerli olması ve uluslararası taşımalarda kullanılan taşeron sisteminin ülkemiz uygulamalarında da hayata geçirilmesine yönelik çalışmaların bir an önce tamamlanması, diğer transit sistemleri altına usulsüzlük gerçekleştiren firmalara uygulanan yaptırımların TIR Sistemine olumsuz etkisi, yetkili alıcı müessesinin taslak gümrük kanunu metnine eklenmesi ve taslak gümrük kanunu ile hayata geçirilmesi düşünülen diğer uygulamalar hakkında görüş alış verişinde bulunulmuştur.