TOBB, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Yurtiçi Eşya Taşımacılarının Sorunlarını Değerlendirdi/11.04.2021

Yurtiçi eşya taşıma lisansı dağıtımı konusunda Birliğimiz ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında yapılan Protokol ile Birliğimize verilen görev çerçevesinde yetkilendirilen Odalarımız, Bakanlık Ulaştırma Bölge Müdürlükleri ve Bakanlık yetkilileriyle, yurtiçi eşya taşıma lisansı dağıtımında güncel gelişmeler, yurtiçi eşya taşıma lisansı sahibi gerçek ve tüzel kişilerin sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi. Bakanlığımız yetkililerine söz konusu toplantıya gösterdikleri ilgi ve katılım için teşekkürlerimizi sunarız.

09.04.2021 tarihli toplantıda;

- Özel amaçlı taşıtların yetki belgelerine eklenmesi sırasında yaşanan sorunlar,

- Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yetki belgelerinin devir işlemlerinde yaşanan tereddütler,

- Yetki Belgesine eklenen araçlar hakkında yaşanan sorunlar,

- Yetki Belgesi sahiplerinin yetki belgelerini yenilemeleri sırasında yaşadığı geçmişte kesinleşen uyarı cezası sorunları ve çözüm önerileri ile

- Vatandaşların belge ücretlerine ilişkin talepleri,

- Bankaların uygun faizli yetki belgesi kredi ürünü çıkarması talepleri Bakanlığımız yetkililerine iletildi.