Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından UETDS ve Sayısal Takograf uygulamalarıyla ilgili erteleme! /10.01.2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde 10.01.2020 tarihinde yapılan değişiklik ile birlikte ulusal ve uluslararası eşya taşımacılığını ilgilendiren; Tüzel kişiliklerin KEP adreslerinin bulunması, L1 ve N2 yetki belgesi sahiplerinin kabul edecekleri 100 kilograma kadar eşyayı, elektronik olarak içeriğin kontrol edilebildiği cihazla/cihazlarla kontrol etmeleri, C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, M, N2, P, R1 ve R2 yetki belgesi sahiplerinin taşımasını üstlendikleri eşyaları UAB?ne bildirme zorunluluğu 1/1/2024 tarihine kadar; yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verilerini UAB?na bildirme zorunluluğu uluslararası taşımalarda 1/1/2021 tarihine kadar, yurtiçi taşımalarda 1/1/2024 tarihine kadar ertelendiği bilgisine ulaşılmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde 10.01.2020 tarihinde yapılan değişiklik ile birlikte;

- Tüzel kişiliklerin, KEP adreslerinin bulunması,

- L1 ve N2 yetki belgesi sahiplerinin kabul edecekleri 100 kilograma kadar eşyayı, elektronik olarak içeriğin kontrol edilebildiği cihazla/cihazlarla kontrol etmeleri,

- C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, M, N2, P, R1 ve R2 yetki belgesi sahiplerinin taşımasını üstlendikleri eşyaları UAB’ne bildirme zorunluluğu 1/1/2024 tarihine kadar,

- Yetki belgesi sahiplerinin, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verilerini UAB’na bildirme zorunluluğu uluslararası taşımalarda 1/1/2021 tarihine kadar, yurtiçi taşımalarda 1/1/2024 tarihine kadar ertelendiği bilgisine ulaşılmıştır.

Yukarıda verilen bilgiler ulusal ve uluslararası eşya taşımacılığını ilgilendirmekte olup, diğer değişikliklere BURADAN ulaşılabilmektedir.