Loading..

Lütfen Bekleyiniz...

  • Giriş Yap
    E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
Yunanistan'ın Uyguladığı Uluslararası Seyahat Kısıtlamaları/05.08.2021

Atina Büyükelçiliği Yunanistan'ın Uyguladığı Uluslararası Seyahat Kısıtlamaları hakkında yeni bir duyuru yapmıştır. Söz konusu duyuru metnine haberimiz detaylarından ulaşılabilmektedir.

http://atina.be.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/386505

Yunanistan'ın Uyguladığı Uluslararası Seyahat Kısıtlamaları

Atina Büyükelçiliği 05.08.2021

Değerli Vatandaşlarımız,

1. Yunanistan ülkemize yönelik seyahat kısıtlamalarını bugün (5 Ağustos) itibarıyla büyük ölçüde kaldırmıştır:

- Ülkemizde mukim vatandaşlarımızın Yunanistan’a havayoluyla seyahatlerde herhangi bir kısıtlama uygulanmamaktadır.

- Bununla birlikte, İpsala-Kipi ve Pazarkule-Kastanies hudut kapılarından Yunanistan’a giriş yapabilecek kişi sayısı, TIR şoförleri haricinde, her bir kapı için haftada azami 1500 olarak sınırlandırılmıştır.

- Ülkemiz limanları ile Ege adaları arasında tarifeli deniz seferlerine yönelik kısıtlamalar ise sürdürülmektedir. Ülkemiz limanlarından çıkacak özel gezi teknelerinin ise, yolcusuz olmak kaydıyla ve yalnızca mürettebatıyla Yunan limanlarına girişine müsaade edilmektedir.

2. Ülkemizden Yunanistan’a seyahat edecek kişilerin, seyahat vasıtasından bağımsız olarak, Yunanistan’a girişle ilgili Yunan makamlarınca açıklanan diğer gerekli koşulları da karşılamaları Yunan makamlarınca beklenmektedir:

i-Seyahat öncesinde www.travel.gov.gr internet sitesi üzerinden Passenger Locator Form (PLF-Yolcu Tespit Formu) doldurulması ve

ii- COVID-19 aşı sertifikası (ikinci dozdan itibaren en az 14 gün geçmiş olması gerekmektedir) veya

iii- Son 72 saat içinde yapılmış PCR test sonucu veya

iv- Son 48 saat içinde yapılmış hızlı antijen test sonucu veya v- PCR/antijen test sonucu pozitif olan kişilere bulaş tespitinden 30 gün sonra verilen COVID-19 hastalık sertifikası (Bu belge veriliş tarihinden itibaren 180 gün geçerlidir) ibrazı zorunludur.

Aşı sertifikası veya test sonuçlarının yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından, kişilerin pasaportta kayıtlı kimlik bilgilerini de içerecek şekilde hazırlanması gerekmekte olup, Yunanca, İngilizce, Fransızca Almanca, İtalyanca, İspanyolca veya Rusça dillerindeki belgeler kabul edilmektedir. Sözkonusu belgelerin baskısı alınarak veya AB normlarına uygun olarak dijital ortamda (örneğin; barkodlu PDF formatında) ibraz edilebilmektedir.

3. Yunanistan’a gelen yolculara, sağlık algoritması temelinde yapılacak örnekleme usulüne göre, PCR veya rapid test tıbbi laboratuvar kontrolüne tabi tutulmaları mümkündür.

4. Yukarıda mevcut durum ışığında,

- Yunanistan haricindeki AB ülkeleri vatandaşları ile AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil), İtalya, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan üzerinden gelerek, Yunanistan’dan transit geçişle Türkiye’ye gitmeleri mümkündür (Türkiye’ye giriş yapmadan son 72 saat içinde https://register.health.gov.tr internet sitesi üzerinden “Türkiye’ye Giriş Formu” doldurulması gerekmektedir).

 

- Türkiye’den AB ülkelerine karayoluyla seyahat edecek AB ülkeleri vatandaşları ile Yunanistan ve AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil), İpsala veya Pazarkule hudut kapımızdan Yunanistan’a giriş yapmaları veya Yunanistan’dan transit geçişleri aynı şekilde mümkündür. (Transit geçişten öncesinde www.travel.gov.gr internet sitesi üzerinden PLF formu doldurulması ve yukarıda kayıtlı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.)

- Türk pasaportuyla seyahat etmeyecek vatandaşlarımızın, hamili bulundukları pasaportların Yunanistan’a seyahatlerde tabi olduğu kısıtlamalar hakkında ilgili ülkenin Yunanistan’daki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinden veya Yunanistan’ın anılan ülkelerdeki temsilciliklerinden seyahatlerinden makul bir süre önce güncel bilgi alarak seyahatlerini planlamaları önem taşımaktadır.”

Saygıyla duyurulur.